Sveriges snackis just nu...

Igår var bloggfritt då jag istället ägnade kvällen åt några sorgöl efter missad tenta...som vanligt. Dagens inlägg däremot kommer att handla om det hetaste svenska melodiska Hårdrocksbandet sen Europe.

 

Precis som Europe och Yngwie Malmsteen är  H.E.A.T, som bandet heter, ifrån Upplands Väsby i utkanten av Stockholm. Precis som sina kollegor spelar man melodisk hårdrock av högsta rang, det är till och med så att man hittat tillbaka till det som en gång var så framgångsrikt på 80-talet Hår-rocken, dock med klart mindre "glättigt" sound och lite mer power bakom låtarna. Gillade man Treat under 80-talet skulle jag nog säga att soundet ligger närmare Treat än Europe. 

Låtarna är helt klart byggda kring en stark refräng och sköna riff , det riktigt roliga är dessutom att den 6 man starka gruppen har ett fullspäckat turnéschema framför sig, dessutom finns en publik för denna musik igen, mycket tack vare internet finns det en publik för alla genrer. Inte minst inom hårdrocken som har trogna fans i alla dess led.

 

H.E.A.T. som bildades så sent som 2007 efter att man slog ihop två band till ett har bandet haft en raketkarriär och nu återstår att se om och var det kommer att stoppa i hyllningarna.

I Sverige går det att se killarna på några olika ställen i november och mot slutet av Europaturnén igen i sveriges 3 största städer ihop med Edguy.

 

Så missa nu inte att se energiska live och för att förbereda dig hittar du här ett promosoundklipp från deras debutplatta:

HEAT

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0